Investor Readiness Program

Je hebt een startup opgericht, een prototype of MVP gebouwd en er is interesse vanuit de markt. Nu is het tijd om de basis te versterken door te investeren in personeel, productontwikkeling en klantontwikkeling. Hier zoek je financiering voor.

Het programma

in het kort

Het Investor Readiness Program helpt je jouw bedrijf klaar te maken voor de eerste of tweede financieringsronde. Sinds 2018 hebben 250+ startups deelgenomen aan het Investor Readiness Program. 86% van de bedrijven die bij afsluiting van het programma een financieringsvraag heeft opgesteld ontvangt binnen drie maanden financiering.

Voor wie is dit programma?

  • Je hebt een startup opgericht;
  • Je hebt de ambitie om economische en maatschappelijk impact te realiseren;
  • Je staat op het punt de markt te betreden of bent al met enkele klanten aan het testen;
  • Je zoekt een eerste of tweede financiering;
  • Je bent actief in één van de volgende sectoren: Agrofood, Life Sciences & Medtech, HTSM of Softtech. 
"Als ondernemer ben je geneigd je te veel te concentreren op je product, waardoor de andere facetten van je bedrijf en businessmodel te weinig aandacht krijgen. Door scherpe feedback en begrijpelijke voorbeelden heeft het Investor Readiness Program ons geholpen financiering op te halen."
Sven Boogaard
AgroExact

Wat mag je verwachten?

Je gaat deelnemen aan het best presterende financieringsprogramma van Nederland. 86% van de deelnemers die tijdens het programma een financieringsaanvraag opstelt wordt binnen drie maanden gefinancierd. Een mooie prestatie, maar dit gaat niet zonder wrijving.

Het Investor Readiness Program is gebouwd op het StartupFramework. Een datamodel dat meet of je consistent groeit. Startups die consistent groeien hebben een grotere kans een scale-up te worden dan startups die inconsistent groeien. Daarnaast hebben consistent groeiende startups minder financiering nodig om dit te bereiken.

Gedurende drie maanden volg je 10 zorgvuldig geselecteerde workshops die je helpen consistent te groeien en de financierbaarheid van je bedrijf vergroten. Door middel van praktijkopdrachten toets je of je een duidelijk beeld hebt wie je eerste klanten zijn, welke oplossing je moet bieden en hoe je hier geld aan gaat verdienen.

Heb je tijdens het programma voldoende bewijslast verzameld? Dan stel je in de negende week een financieringsaanvraag op voor een geselecteerd aantal financiers. Heb je onvoldoende bewijslast verzameld, dan adviseren wij eerst vervolgonderzoek te doen voordat je financiering op gaat halen. Hiervoor adviseren wij je deel te nemen aan het Market Readiness Program

Dit programma wordt gefaciliteerd door:

Agenda van het programma:

Praktische informatie:

Je volgt het programma met maximaal 11 andere deelnemers. Je leert van elkaar en van elkaars fouten.

Iedere week volg je een drie uur durende workshop en voer je praktijkopdrachten uit.

Tijdens het programma wordt je ondersteund door een ervaren mentor.

Deelname is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht, ook buiten de plenaire sessies.

Iedere week volg je een drie uur durende workshop en voer je praktijkopdrachten uit.

Meld je nu aan voor het IRP

Ben jij bereid om gedurende tien weken bewijslast te verzamelen dat je klaar bent voor financiering en ben jij bereid om stevige feedback te ontvangen van ondernemers, mentoren en trainers? Dan is het Investor Readiness Program iets voor jou.

Receive A Demo

Get the Investor Readiness Scan.

 

Houd me op de hoogte

Ontvang updates over de laatste ontwikkelingen rondom de training Startup Development – Levensfase 2. Wanneer de training beschikbaar is, ben jij de eerste die het hoort.

Houd me op de hoogte

Ontvang updates over de laatste ontwikkelingen rondom de training Startup Development – Levensfase 4. Wanneer de training beschikbaar is, ben jij de eerste die het hoort.

Houd me op de hoogte

Ontvang updates over de laatste ontwikkelingen rondom de training Startup Development – Levensfase 3. Wanneer de training beschikbaar is, ben jij de eerste die het hoort.

Download de brochure

Download de brochure van deze training.

Download het rapport

Download het Start-up Development Report 2021.